Varmt välkommen till Örebro 24h lördag 20 november 2021
Start kl 10

24h-12h-6h-3h-1h, flera alternativ finns alltså att välja. full tävling, motion eller bara en genomkörare inför andra lopp, - ja du väljer.

Äntligen har vi fått chansen till att genomföra Örebro 24h. Vi har väntat ut restriktioner, vi har letat efter banor och nu har vi vår tävlingsbana klar på Örebrotravet 1 mil söder om Örebro.

Medalj och minnespris till alla och så har vi utlottning varje timme av priser. Så ju längre distans du deltar i ju fler utlottningschanser har du och kan vinna flera gånger, kul va! Så det blir lite "spring och vinn". Huvudklassen och tävlingen är 24h, topp tre i dam- och herrklass får varsin pokal och varupriser.

Vi har testat travbana även ifjol (annan ort) men nu har vi mer närhet till service och belysning som är betydligt bättre än ifjol.
Banan har hårt packat grus och banvarvet som mäts av förbundbanmätare innan start kommer vara ca 1100m exakt får du reda på vid start. Plant underlag och vi löper i yttervarvet. Stor chans att få löpa sitt egna tempo, utan trängsel med andra ord. Goda möjligheter till personliga rekord tror vi!

Det går att komma nära med bilen för att tömma ur egen utrustning (bara ett staket skiljer och staketet har även flera grindar) tält, campingbord eller dyl men vi kan inte köra in på banan. Inomhus kan man även ha utrustning, ta en lugn, varm stund eller ha anhöriga som vill ha värme. Från banan till huvudbyggnaden är det 25 långa steg.

Energibord (godis, chips, dryck mm) har vi som arrangör men det går ju givetvis att ha eget som man vet funkar. Mat serveras i mindre portioner med jämna mellanrum. Tider anslås senare.
Tidtagning sker med chip som fästes på skorna.

Separata omklädningsrum har vi ej i huvudbyggnaden så det är bäst att komma ombytt innan. Men gott om enskildhet finns så det är lätt även på plats om man inte är skygg eller gör det på en toalett. Duschar efter loppet har vi klart med för 24h som har dusch från kl 07.00 på söndagen (övrig tid funkar ej pga säkerhet). Övriga distanser försöker vi få in duschar till på närliggande anläggningar (gym/padel), mer om det följer men det är en nackdel i nuläget som du måste beakta om du väljer exempelvis framförallt 6 och 12h. Vatten finns men duschformatet är sämre för de kortare distanserna.

Intresseanmälan sker 14/10-30/10 och då ser vi efter det om vi har intresse nog för att fullfölja planerna på att genomföra loppet då vi måste fylla de stora utgiftsposter. Men vi tror att flera ultralöpare är intresserade. Intresseanmälan mailar du till start@114sport.se men gör det bara om du i princip vet till 100% att du vill genomföra en av distanserna den 20/21 november.

Deltagaravgift kommer att bli följande:
24h, 1050 kr
12h, 750 kr
6h, 650 kr
3h, 300 kr
1h, 200 kr
Inbetalningar sker 1/11-7/11 därefter är det ev efteranmälan