ÖREBRO BACKYARD ULTRA
30 MAJ 2019.

Välkommen till den andra deltävlingen i SVENSKA CUPEN I BACKYARD ULTRA!

Torsdagen 30 maj start kl 10.
Tävlingsinfo 09.50 i gymnastiksalen med tävlingsledare Ola Nordahl. (ca 5 min)
Testsignal utomhus 09.59

Start/varvning: Kvinnerstagymnasiet, Örebro.
Två större parkeringar finns, parkera klokt så fler får plats! Karta på Facebook. Husvagnsparkering längre in på området (lika långt att gå)

Förvaring, dusch, omklädning och toaletter finns i och utanför gymnastiksalen. Det går att tälta (tänk dock på att det är start varje heltimme) och därför brukar området bakom gymnastiksalen passa bra. Egna partytält, bord och brassestolar kan användas.

Priser till alla deltagare (en svart vindjacka unisex/onesize i liten packväska) och del  i minnesmedaljen! Dessutom utlottningspriser bl.a presentkort Marieberg Galleria Köpcentrum, lottade priser anslås i gymnastiksalen. Topp tre får extra varupriser. Premier efter 50 och 100 miles (200 miles fås efter nästa tävling) Premier fås bara en gång/löpare i cupen eller cupens deltävlingar.

Banvarv i en Backyard 6706 m. Start varje heltimme!
DRAGHJÄLP och STAVAR EJ tillåtet i tävlingen! Ta det lugnt och känn efter hur du mår inför varje start! Tävlingen sker på egen risk!
Snitselfärg: gul/svart 4,2 km och röd/vit resterande del in mot mål. Vita pilar på väg, samt blå pilar och text Ultra vid korsningar/vägskäl.

Banunderlag: Asfalt (ca 1,3 km), resterande distans 50% stigar och 50% grusvägar . Nya skor köper du lätt här!

Banrekord: Damer 21 varv, herrar 28 varv.

Löpare som siktar på många varv (genom natten) kommer behöva ta med egen pannlampa som fungerar då detta inte är belyst bana. Det brukar röra sig om 5-6 mörka och mörkare varv.

Stort energi- och vätskebord. (Flera bord)
Coca-cola, sportdryck (Dalblads och sedan Vitargo), vatten, mineralvatten Loka, godis, chips, bröd plus mycket annat som innehåller energi.
Risifrutti sponsrar och finns i kylväskor i gymnastiksalen!

Varmare mat serveras vid vissa tidpunkter.
kl 11.30-12 och 12.30-13, buljong (plus ev pasta)
Crsipy fries och hamburgare från MAX (vi får det de hinner leverera så vänligen ta antingen fries eller hamburgare inte dubbelt, vi tror att det är bättre att äta ofta än mycket)
15.30 Pizza (bitar, ta ej hel kartong)
17.30 Pasta med sås
19.30 Kokt korv med bröd
Därefter varmar måltider utifrån deltagarantalet. Säg gärna till tävlingsledaren Ola Nordahl om det önskas värmas något.

Sophantering!
Hjälp oss sopsortera så väl det går. Kasta rätt skräp i rätt kartong! Skräpkartong även vid 3,3 km.

Nummerlappar!
Startkuvert ligger på tre olika bord 1-50 (plus cupledare herr), 51-100 och 101-164. Ta ditt kuvert och däri finns nålar och nummerlapp. Nummerlappen skall bäras fram. Ska vara synlig då vi börjar pricka av varven.
Personlig kåsa fås vid nummerlappsutdelningen (startar ca 08.30), du kan även ta med din egna och skriva rätt startnummer på. Tre kåsbord finns 1-50 (plus cupledare herr), 51-100 och 101-164. Förvara din kåsa på det bord som passar ditt startnummer.

Utkörning av egen dryck och mat erbjuds tre gånger under första dagen, använd exempelvis PET-flaskor, markera dina produkter väl med startnummer och ställ ner i plastlåda märkt med 1-50 (plus cupledare herr), 51-100 och 101-164. Utkörningsbord finns då efter ca 3,3 km och detta gör vi för att stärka säkerheten om det blir ett varmt lopp. På bord 1 startnummer 1-50 + cupledare herr, bord 2 51-100 bord 3 101-
Utkörning till varv 3 
Utkörning till varv 6 (finns chans att få in sin tomma flaska från borden i skogen)
Utkörning till varv 9 (dito)

Plåster finns vid varvning.

Dubbskor får ej användas inomhus!

Resultat publiceras efter tävlingen och spikas efter granskning av utvilad tävlingsledning.

Bilder och filmer görs och sprids via våra sociala medier under tävlingen. Vill du ej deltaga måste du föranmäla detta till tävlingsledare!

Anmälan: Efteranmälan 800 kr. hör av dig om plats finns kvar! if@114sport.se

Välkommen till Örebro Backyard Ultra 2019!