Välkommen till Kvinnersta Backyard Ultra 23 okt, 2021
Efter några månader utan lopp är vi nu äntligen igång igen. Lördag den 23 oktober är planen att genomföra Kvinnersta Backyard Ultra på någon av de två banorna vi har vid Kvinnerstagymnasiet strax norr om Örebro. Troligtvis används den bana vi döpt till Kvinnersta BU eftersom den just nu är i bäst löpskick. Start och mål sker på asfalt (ca 1 km) grusvägar och stigar är resterande del av varvet som då mäter 6,7 km. Pilar och snitslar visar vägen. Mörkertiden behöver du egen pannlampa om du har målet att löpa många varv/timmar.

Start 23 okt, kl 10.00
Anmälan sker innan start till mail start@114sport.se samt inbetalning av startavgift 650 kr till bankgiro 500-4262 "if114sport".

I mailet till oss får du skriva in namn, ev förening/ort, födelseår samt även om du vill ha en plats inomhus samt hur många varv/timmar du har som mål. start@114sport.se

All den informationen är viktig för oss om vi ska kunna erbjuda ett så smittsäkert arrangemang som möjligt med mindre risk för trängsel med numrerade platser inomhus (nummer enligt nummerlapp). 

Tävlingsplats: Kvinnerstagymnasiet, A-huset med idrottshallen är basen. Öppet från ca 8.30. Där finns omklädningsrum, duschar och totalt 7 toaletter. 

Nummerlappar och startpåse får du innan start, i den påsen finns nummerlapp, nålar, medalj och minnespris samt ev utlottningspris. Det finns även dryck, godis, snacks för de första varven då vi i början inte erbjuder energistation. Tävlingsledaren Ola Nordahl (gul väst) kan du fråga om du har frågor innan start.

Efter några timmar kommer vi att ha en mer tillgänglig energistation som du kan ta av om du vill. Mycket kommer att vara inplastat (godis, snacks) men drycken (sportdryck, Coca-Cola) får du då ta i en kåsa som du får förvara vid dina prylar.

Mat kommer vi att erbjuda framförallt under dag ett. MAX burgare/pommes, pizza osv men vi vill skriva ut de tiderna lite närmare inpå loppet.

Start kl 10.00, vi ropar ut 3 min, innan start, 2 min, 1 min inför varje start. Vi använder tid från fröken ur.
I starten ber vi er löpare hålla avstånd, snabba löpare ställer sig långt fram ni som börjar med gång långt bak. Varje heltimme sker en ny start och då ska man stå på startlinjen för att få delta det varvet. Avprickning sker.

Hur många får plats? Det beror på hur många som behöver plats inomhus. Vi hoppas några har egna tält de första timmarna, på så sätt kan vi ta emot fler löpare. Vi stänger anmälan när vi ser att vi har maximalt deltagare för ett säkert arrangemang. Sjuka löpare ska inte komma till start utan stannar hemma. Publik har vi heller inte plats för i start/målområdet så vi hoppas att du som löpare kommer själv till start/målområdet.

Priser: det finns redan i startpåsen förutom att topp tre även får varupriser. I och med att du redan får medaljen och priset direkt så undviker vi köer. Men för att få behålla medaljen behöver du fixa minst 6,7 km :)

Vi kan i detta arrangemang erbjuda max 40 timmars tävling. Om flera löpare är kvar då vinner den som gör sista varvet snabbast. Nu har våra tidigare lopp här i terrängen pågått upp emot 35 timmar, men något världsrekord kan vi alltså inte erbjuda.

Om myndigheter ändrar sina restriktioner eller något annat inträffar så kan loppet bli inställt. Vi kommer då erbjuda annat lopp motsvarande detta, vi blåser ingen på startavgiften. Enskilda startavgifter betalas ej åter ex vid sjukdom mm. Därför kan det vara bra att ex teckna försäkring för startavgifter.

Mer info kommer närmare start.
Sponsorer tar vi tacksamt emot!

Välkommen med din anmälan.